poniedziałek, 17 czerwca 2013

Makaron penne z tuńczykiem

SKŁADNIKI:
  • 250 g makaronu penne
  • 1 puszka tuńczyka w wodzie (kawałki)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 mała, czerwona papryczka chili
  • garść poszatkowanej pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • parmezan (ewentualnie inny ser długo dojrzewający np dziugas)
PRZYGOTOWANIE:
  • Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie
  • W międzyczasie kroimy czosnek i papryczkę w cienkie talarki i chwilę podsmażamy na około 3 łyżkach oliwy z oliwek.
  • Do ugotowanego makaronu wrzucamy odsączonego tuńczyka (rozdrobnionego widelcem), czosnek, papryczkę chili i pietruszkę, solimy do smaku.
  • Całość mieszamy, minutkę podgotowujemy, przekładamy na talerz, posypujemy parmezanem i dekorujemy pietruszką.
SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz