wtorek, 19 lutego 2013

SAŁATKA z tuńczykiem

Poniżej przedstawiam przepis na kolorową i pyszną sałatkę z tuńczykiem idealną na imprezę z przyjaciółmi.

SKŁADNIKI (spora porcja):
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach
  • puszka kukurydzy
  • puszka białej fasoli
  • puszka czerwonej fasoli
  • 4 średniej wielkości ogórki kiszone
  • 4 jajka
  • 1 jabłko
  • 1 czerwona cebula 
  • 3-4 łyżki majonezu (ilość według uznania)
  • pół łyżeczki musztardy 
  • sól 
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE:
  • Kukurydzę i dwa rodzaje fasoli odsączamy i wrzucamy do miski.
  • Dodajemy odsączonego i pokrojonego na mniejsze kawałki tuńczyka.
  • Ogórki, jabłka, ugotowane jajka i cebulę kroimi w kosteczkę i dodajemy do reszty.
  • Przyprawiamy solą i pieprzem. 
  • Dodajemy majonez, musztardę i wszystko razem mieszamy.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz