SKŁADNIKI (spora porcja):
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach
- puszka kukurydzy
- puszka białej fasoli
- puszka czerwonej fasoli
- 4 średniej wielkości ogórki kiszone
- 4 jajka
- 1 jabłko
- 1 czerwona cebula
- 3-4 łyżki majonezu (ilość według uznania)
- pół łyżeczki musztardy
- sól
- pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Kukurydzę i dwa rodzaje fasoli odsączamy i wrzucamy do miski.
- Dodajemy odsączonego i pokrojonego na mniejsze kawałki tuńczyka.
- Ogórki, jabłka, ugotowane jajka i cebulę kroimi w kosteczkę i dodajemy do reszty.
- Przyprawiamy solą i pieprzem.
- Dodajemy majonez, musztardę i wszystko razem mieszamy.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz