czwartek, 21 lutego 2013

SAŁATKA imprezowa z kurczakiem i selerem konserwowym

SKŁADNIKI:

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 słoik selera konserwowego
  • 1 por (biała część)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka ananasów w lekkiej zalewie
  • 4 jajka
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki oleju
  • sól
PRZYGOTOWANIE:
  • Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy z niepotrzebych kawałków tłuszczu i błonek, osuszamy ręcznikiem papierowym, przecinamy wzdłuż. Każdą część posypujemy solą i pieprzem z obu stron i skrapiamy olejem. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, wstawiamy kurczaka i pieczemy 15 minut.
  • Seler, kukurydzę odsączamy i wrzucamy do sporej miski.
  • Dodajemy umyty i pokrojony w cienkie półtalarki por, odsączone, pokrojone w kostkę ananasy, ugotowane, pokrojone w kosteczkę jajka
  • Upieczone, ostudzone filety z kurczaka również kroimy w kostkę i wrzucamy do reszty.
  • Dodajemy majonez (około 4 łyżki. Można dodać mniej lub więcej), doprawiamy solą. Całość mieszamy.

SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz