- 2 filety z kurczaka
- 1 słoik selera konserwowego
- 1 por (biała część)
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasów w lekkiej zalewie
- 4 jajka
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki oleju
- sól
PRZYGOTOWANIE:
- Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy z niepotrzebych kawałków tłuszczu i błonek, osuszamy ręcznikiem papierowym, przecinamy wzdłuż. Każdą część posypujemy solą i pieprzem z obu stron i skrapiamy olejem. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, wstawiamy kurczaka i pieczemy 15 minut.
- Seler, kukurydzę odsączamy i wrzucamy do sporej miski.
- Dodajemy umyty i pokrojony w cienkie półtalarki por, odsączone, pokrojone w kostkę ananasy, ugotowane, pokrojone w kosteczkę jajka
- Upieczone, ostudzone filety z kurczaka również kroimy w kostkę i wrzucamy do reszty.
- Dodajemy majonez (około 4 łyżki. Można dodać mniej lub więcej), doprawiamy solą. Całość mieszamy.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz